Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Dragile Mele Sau Dragele Mele

Dragile Mele Sau Dragele Mele

Tu știi care este forma corectă?! Dragile mele, până la următoarea lecție cu caracter lingvistic, vă reamintesc că o pastilă de gramatică pe zi, asociată unui regim de citit sănătos, influențează decisiv pe curând.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Aşadar, corect este să spunem «dragile mele femei/doamne» şi nu forma de vocativ, genul feminin, numărul plural este dragi (dragi colege) sau, când adjectivul este substantivizat, dragile (dragile mele) sau dragilor (dragilor. Dragele mele (dragă, drage = navă special amenajată sau aparatură cu care se scoate materialul săpat de pe fundul apei). Postarea repetată de întrebări/răspunsuri ce încalcă regulamentul tpu va duce la suspendarea sau chiar la anularea contului.

A2brjnwpenxkfm
vizitati articolul complet aici : 2 days ago
Chiar dacă dragele mele este folosit adesea, formularea este una greșită. Alexandru popescu dragele mele de oi. Regula nu e de ieri sau de prea curând, nici din 2005, când a apărut a doua ediție a dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii.

Muzica romaneasca best romanian music mix wolf music.

„dragile mele sau „dragele mele. Muzica romaneasca best romanian music mix wolf music. La plural, forma cuvântului dragă devine dragi, nicidecum drage.

Și mie îmi venea, până când să cercetez cu atenție situația. Claudia volentir si bujorel tulea dragile mele muieri. Mulți oameni folosesc formularea ,,dragele mele.

Dragele Sau Dragile Divahair Ro
vizitati articolul complet aici : https://www.divahair.ro/timp_liber/cum-e-corect/cum-e-corect-dragele-sau-dragile-mele
Deşi pare nefiresc, 'dragele mele' este una dintre cele mai des întâlnite formulări greşite din limba română. Filuta bogdan dragile mele copile polovragi. Ce mai facei, dragele mele?

.ortografice din 1904 ale academiei române, se ambiţionează să fie model de aşezare a unui adjectiv pe cele patru paliere clasice:

Dragele mele fete învață foarte bine. Dacă vrei să comunici corect în limba română. Problema e că dex din 2009 dă variantele drag, dragă, dragi, drage, în timp ce doom din dar, pentru că știm că zeu pe formă este doom, dex fiind rege peste sens, discuția se poate încheia aici:

La plural, forma cuvântului dragă devine dragi, nicidecum drage. Regula nu e de ieri sau de prea curând, nici din 2005, când a apărut a doua ediție a dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii. Adică mai curând greşim la „dragele mele sau dragele.

Varianta Corecta Dragile Mele Sau Dragele Mele Multumesc Brainly Ro
vizitati articolul complet aici : https://brainly.ro/tema/3509986
„dragile mele sau „dragele mele. Și mie îmi venea, până când să cercetez cu atenție situația. La plural, forma cuvântului dragă devine dragi, nicidecum drage.

Poate că este mai simplu să folosim această variantă, în schimbul celei corecte.

Nu cred că e nimic complicat aici. Dragele mele este varianta corectă. Muzica romaneasca best romanian music mix wolf music.

Posting Komentar untuk "Dragile Mele Sau Dragele Mele"